Skip to main content

IJsblokjesmachine Test 2024

 

De beste ijsblokjesmachine vind je hier

Hieronder hebben we de beste ijsblokjesmachine geselecteerd voor iedere prijsklasse, met deze kun je al zeker niet misslaan.

beste ijsblokjesmachine

 

De beste ijsblokjesmachines voor ieders budget

 

ijsblokjesmachine

Hendi Kitchen line 15

High End

 

ijsblokjesmachines

Tectake 400475

Mid Range

 

ijsblokjesmachine thuisgebruik

Primo PR402IB

Budget

 

 

ijsblokjesmachine kopen

Meestal is de keuze aan ijsblokjesmachines zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor ijsblokjesmachines

✅ Betrouwbare partners

Deze ijsblokjesmachines zijn veel duurder maar doeltreffender om grote hoeveelheden ijsblokjes te produceren. Ze worden vaak gebruikt bij evenementen en grotere gelegenheden. Vaak sluit je de watergekoelde ijsblokjesmachine op de waterleiding aan. Ze wegen zwaarder en zijn niet zo compact als luchtgekoelde ijsblokjesmachines.
Deze modellen zijn veel geschikter voor privégebruik. Ze zijn goedkoper, compacter dus makkelijk te verplaatsen en ze zijn snel. De modellen die wij aanraden zijn voor thuisgebruik. In de loop van het jaar breiden we ons assortiment uit met professionele ijsmachines.

De beste ijsblokjesmachines vind je hier

Het is zomer en er is een schitterend weekend in aantocht. Tropische temperaturen die menig mensen naar afkoeling zal laten zoeken. Juist op dat weekend heb je een feestje georganiseerd. Het wordt een echte party!

Je vrienden komen allemaal op bezoek en je weet dat een weekend gaat worden om nooit te vergeten. Heerlijke zomerse dranken, de lekkerste cocktails alles wat je maar kan bedenken. Nou is er een klein probleempje je wilt de drankjes graag zo koud mogelijk serveren. Dat kan natuurlijk met een goede frigo maar zoals je weet mogen er bij een speciale gelegenheid zoals deze geen ijsblokjes ontbreken. Een frisse cola vol bruis en dikke ijsblokjes is gewoon de beste manier om jou vrienden te verassen. En dat geldt ook voor de lekkerste cocktails, ga maar eens naar een bar en bestel een bijvoorbeeld een frisse overheerlijke Mojito en je zal weten wat ik bedoel. Niet alleen maakt dit je cocktail heerlijk fris. Het ziet er ook gewoonweg extra speciaal en leuk uit.

Nu begin maar eens met ijsblokjes te maken als je een goede avond door wilt serveren aan je vrienden. Een ook in het geval dat zo’n feestje spontaan begint. Of als je zelf gewoon wilt genieten van een heerlijke cocktail maar er zijn geen ijsblokjes in huis. Je kan natuurlijk zelf met een vormpje het ijs een dag vooraf in je diepvries zetten maar op een mooie zomerdag kan er van alles gebeuren. Een ijsblokjesmachine is de ideale oplossing voor snel en doeltreffend ijsblokjes te maken. De ijsblokjes machines die wij bespreken zijn voornamelijk luchtgekoeld dat wilt dus zeggen dat je ze makkelijk kunt verplaatsen en dat ze voordeliger in prijs zijn vergeleken met duurdere watergekoelde modellen.

Op deze pagina vind je alle informatie over ijsblokjesmachines! Wat een ijsblokjesmachine is, hoe het werkt en een volledige aankoopgids waar wij alle factoren bespreken waarop je moeten letten bij de aanschaf van een ijsblokjesmachine. Buiten deze handige info hebben we een volwaardige TOP 10 ijsblokjesmachines lijst samengesteld zodat jij eenvoudig de beste ijsmachine kan kiezen die bij je past. Tegenwoordig zijn er honderden ijsblokjesmachines beschikbaar op het internet.

Bespaar je het zoeken naar informatie wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en zijn zelf aan de slag gegaan met de data. Vanuit deze informatie hebben wij de beste modellen voor huishoudelijk gebruik samengesteld. We zijn van plan om in het najaar onze website verder uit te breiden met professionele modellen maar voorlopig kan je met deze modellen perfect verder.

IJsblokjesmachine TOP 10

Model Review
1 CASO IceMaster Easy CASO IceMaster Easy

95.5%

“Deze robuuste professioneel Caso ijsblokjesmachine doet wat het moet doen!”

ReviewPrijs
2 Primo PR402IB Primo PR402IB

94.5%

“Deze Primo werkt uitstekend, trilling vrij en geluidsarm.”

ReviewPrijs
3 Intertek MS-15130 Intertek MS-15130

94.17%

“Een geweldige, goedkope, kleine, snelle ijsblokjesmaker!”

ReviewPrijs
4 Polar HTG620 Polar HTG620

92.33%

“Polar HTG620 professionele ijsblokjesmachine doet wat het moet doen!”

ReviewPrijs
5 H. KOENIG KB12 H. KOENIG KB12

84.17%

“Klein en handig apparaat dat zeer snel en veel ijsblokjes maakt.”

ReviewPrijs
6 Hendi Kitchen line 15 Hendi Kitchen line 15

93.17%

“Een professionele ijsblokjesmachine die letterlijk uitstraalt op eender plaats!”

ReviewPrijs
7 Tectake 400475 IJsblokjesmaker Tectake 400475 IJsblokjesmaker

95.83%

“Een echte aanrader voor iemand die graag supersnelle ijsblokjes willen!”

ReviewPrijs
8 Princess 283069 Princess 283069

85.83%

“Handige machine die snel mooie ijsblokjes maakt zowel klein als groot!”

ReviewPrijs
9 Intertek IJsblokjesmachine Intertek IJsblokjesmachine

82.67%

“Trage ijsblokjes machine voor te kleine ijsblokjes.”

ReviewPrijs
10 Domo DO9200IB Domo DO9200IB

81.67%

“Super handig machine maar echt een aanrader als je snel niet al te veel ijsblokjes nodig hebt.”

ReviewPrijs

 

Wat is een IJsblokjesmachine?

 

Waarom een ijsblokjesmachine kopen?

Waarom zou ik investeren in een ijsblokjesmachine? Dat is een vraag die we al veel hebben voorbij zien gaan op het internet. Het is eigenlijk vergelijkbaar met waarom zou ik die frigo met ingebouwde ijsblokjesmachine kiezen? Het is eigenlijk een extra optie en luxeproduct zodat je nooit toevallig op een spontaan moment meestal in de zomer zonder ijsblokjes valt.

Stel je voor het is 38 graden en je hebt een familie feestje bij je thuis, er is iemand verjaard of er is iemand pas getrouwd en je wilt dit extra in de bloemetjes zetten. Een ijsblokjesmachine is altijd een speciale troef op zo’n feestje. Mensen zullen onder de indruk zijn. De meeste ijsmachines voor thuisgebruik kan je makkelijk verplaatsen en meenemen.

Met een ijsblokjesmachine heb je binnen 15 minuten ijsblokjes waar dan ook. Dit is dus de meest voorkomende reden voor de aanschaf van een ijsblokjesmachine. Het koelen van drankjes, en voor de lekkerste cocktails te maken zonder dat je een dag op voorhand het ijs moet vriezen in je diepvries. Als je bijvoorbeeld naar vrienden gaat is het moeilijk om het bevroren ijs mee te nemen. Je kan dan gewoon je ijsblokjesmachine mee naar daar nemen.

Voordelen ijsblokjesmachine

✅ Enorme tijdbesparing

✅ Makkelijk in gebruik

✅ Automatisch

Princess 283069
Primo PR402IB

 

ijsblokjesmachine vergelijken

Hoe werkt een ijsblokjesmachine?

Een ijsblokjesmachine werkt bijna hetzelfde als handmatig ijsblokjes maken. Door de ijsblokjesmachine te vullen met water ontstaan er ijsblokjes. IJsblokjesmachines zijn vaak compacte en relatief kleine machines met een watertank en koel – verwarmingselement.

De machine wordt met een elektromotor aangedreven. Sommige toestellen kan je direct aan de waterkraan aansluiten. Dit wordt meestal gedaan om grote hoeveelheden ijsblokjes te maken voor evenementen en buffetten.

IJsblokjesmachines koelen het water van binnen naar buiten. Het water stroomt rond de koelstaven of in een mal. Wanneer de ijsmaker detecteert dat er een ijsklontje is vervormd wordt de mal kort verwarmd zodat het ijsblokje in de opslag terecht komt. Zo heb je meestal binnen no time (10 – 15 minuten) de eerste ijsblokjes. Er zijn Twee verschillende soorten ijsblokjes machines die we hieronder gaan bespreken.

De watergekoelde ijsblokjesmachines kan je meestal op evenementen en in de horeca sector terugvinden. Ze worden meestal direct achter het aanrecht geplaatst en kunnen grote hoeveelheden ijsblokjes produceren. Daarnaast beïnvloeden externe factoren zoals hitte in de keuken en vochtigheid deze ijsblokjesmachines niet dus vandaar dat ze ideaal zijn voor de commerciële sector. Deze modellen zijn veel duurder als luchtgekoelde ijsblokjesmachines.

Luchtgekoelde ijsblokjesmachine werken zonder water en zijn eerder geschikt voor thuisgebruik en kleinere gelegenheden zoals een klein feestje of kleiner restaurant, ze worden ook vaak in de horeca gebruikt omdat ze net zoals een watergekoelde ijsblokjesmachine snel ijsblokjes produceren. Wel iets trager maar voldoende voor kleinere gelegenheden. Door de werking zijn de luchtgekoelde ijsblokjesmachine veel rendabeler en daarom worden ze aanbevolen voor privégebruik. Let er wel op dat de omgevingstemperatuur niet hoger is dan 32 °C en dat er minimum 15 cm ruimte rondom vrij is gemaakt.

TIP: De meest voorkomende reden voor de aanschaf van een ijsmachine is de enorme tijdsbesparing bij de productie van ijsblokjes

 

IJsblokjes machine Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een ijsblokjesmachine is het van belang de rekening te houden met de volgende aankoopcriteria. Ben je van plan om een ijsmachine te gebruiken voor thuisgebruik dan heeft u geen duurder professionele ijsmachine nodig. Hieronder belangrijkste aankoopcriteria waar je rekening mee moet houden.

  • Capaciteit
  • Luchtgekoeld of Watergekoeld
  • Grootte en gewicht
  • Instelbaar formaat
  • Automatische uitschakeling
  • Transparant venster
  • Uitneembare ijsmand
  • Externe watervoorziening
  • Prijs

Capaciteit

De Hoeveelheid ijsblokjes die je ijsblokmachine moet kunnen produceren is heel belangrijk, zeker voor professionele doeleinden is dit belangrijk aangezien je aan de eis van je klant of in het geval van een evenement voldoende ijsblokjes moet kunnen maken. Meestal wordt dit uitgedrukt in kg ijs per 24 uur. 10 – 15 kilo ijs per 24 uur is bijvoorbeeld een degelijk model voor thuisgebruik. Verder is ook de cyclus belangrijk, dit is om de hoeveel minuten u nieuwe ijsblokjes krijgt. Tussen 6 en 15 minuten is een veelvoorkomende cyclus meestal voldoende om een paar glazen van ijsblokjes te voorzien en daarna terug nieuwe ijsblokjes te hebben.

Luchtgekoeld of Watergekoeld

Zoals boven besproken zijn watergekoelde ijsblokjesmachine duurder en beter in werking maar eerder voor commerciële doeleinde. Je sluit ze op de waterleiding aan en je hebt continue ijsblokjes volledig automatisch. Deze apparaten zijn meestal veel duurder en niet echt geschikt voor thuisgebruik. Meestal kan je een variatie van de watergekoelde ijsblokjesmachines vinden een frigo met ijsblokjes optie. Dit is klein en beperkt maar voldoende voor enkele personen. Deze frigo’s kosten meestal een pak duurder dus is de keuze om een ijsblokjes machine apart te hebben geen verkeerde zeker omdat je deze kunt meenemen naar je vrienden of een feestje.

De luchtgekoelde ijsblokjesmachines zijn veel rendabeler voor thuisgebruik of privédoeleinden. Ze zijn goedkoper in prijs en werken snel. Ze produceren wel minder ijsblokjes per 24 uur dan de watergekoelde modellen.

Grootte en gewicht

Denk eraan dat een ijsblokjes machine al snel 10 kilo gaan wegen en dat de meeste modellen lomp zijn van formaat, vooral watergekoelde modellen zijn zwaarder en groter dan de luchtgekoelde ijsblokjesmachines vandaar ook dat de luchtgekoelde ijsblokmachine een veel betere optie zijn voor thuisgebruik.

TIP: Voor privégebruik is een luchtgekoelde ijsblokjesmachine de beste keuze.

 

snel ijsblokjes maken

Instelbaar formaat

De meeste ijsblok machines hebben een optie om het formaat van de ijsblokjes in te stellen, zo kan je kiezen voor kleine, middelgrote en grote ijsblokjes. Als dit belangrijk voor je is let dan goed op of de ijsmachine over deze functie beschikt.

Automatische uitschakeling

Bijna alle ijsblokjesmachine hebben een automatische uitschakeling functie. Handig als het water reservoir op is of als de ijsblokjes container vol is.

Transparant venster

Het is altijd handig als je kan zien hoeveel ijsblokjes er in je ijsblokjesmachine zitten. Denk eraan niet alle modellen hebben een transparant venster maar de meeste luchtgekoelde modellen voor thuisgebruik wel.

Uitneembare ijsmand

De meeste huishoudelijke lucht modellen hebben een uitneembare ijsmand. Handig omdat je dat niet de ijsblokjes er één voor één uit moet scheppen…

Externe watervoorziening

Voor grotere evenementen heb je een professionele watergekoelde ijsblokjesmachine nodig die je rechtstreeks op de waterleiding aansluit. Zodat je automatisch en grote hoeveelheden ijsblokjes ter beschikking hebt. Deze modellen zijn veel duurder en groter, dus niet geschikt voor privégebruik.

Prijs

De prijzen variëren van 100 tot 300 euro voor ijsblokjesmachine voor thuisgebruik meestal luchtgekoeld. Duurdere professionele watergekoelde ijsblokjesmachine kosten al snel 1000 – 2000 euro.

 

Alternatieven voor een ijsblokjesmachine

 

Zijn er nog andere manieren om ijsblokjes te maken?

Een ijsblokjesmachine kost al gauw enkele honderden euro’s en voor de mensen die niet van plan zijn zelf een ijsblokjesmachine aan te kopen zijn er nog andere opties. Zo kan je een frigo met geïntegreerde ijsblokjesmachine aanschaffen.

Verder kan je zelf ijsblokjes maken in je diepvriezer door ijsvormpjes te vullen met water en deze zo 24 uur te laten vriezen in je diepvries.

Je kan ook in de supermarkt kant en klare ijsblokjes kopen, let wel op dat je deze zakken in je diepvries krijgt anders gaan de blokjes rap smelten. Ze zijn meestal voor onmiddellijke consumptie gemaakt. Een ijsblokjes machine voorkomt dit Je hebt binnen 15 minuten kant en klare ijsblokjes voor je gelegenheid. Vanaf nu dus niet meer sukkelen om zelf je ijsblokjes bij de hand te hebben vooral op zonnige zomerdagen tegenwoordig niet meer te missen.

 

ijsblokjesmachine test 2021

Het is belangrijk om je ijsblokjesmachine van tijd tot tijd te reinigen. Je wilt namelijk niet dat ziektekiemen en ziekteverwekkers zicht vestigen. Het is ook belangrijk voor de smaak van je ijsblokjes. Ontkalk ook van tijd tot tijd de ijsblokjes machine om de beste ijsblokjes resultaten te garanderen.

Zorgt dat het waterreservoir vol is. Als je een watergekoelde ijsblokjesmachine hebt controleer dan de wateraansluitingen. Het kan ook zijn dat je ijsblokjesmachine geblokkeerd is. Dit kan als er in opening een ijsblokje vastzit die de uitgang blokkeert.

Voor thuisgebruik volstaat een ijsblokjesmachine op luchtkoeling. Deze zijn veel goedkoper en compacter in formaat dus makkelijk mee te nemen. De duurdere watergekoelde ijsblokjesmachines zijn meestal een betere keuze als je de ijsblokjesmachine wilt gebruiken voor professionele of commerciële doeleinde.

Neen draagbare ijsblokjesmachines zijn meestal luchtgekoeld. Je moet dus water in het waterreservoir doen voordat je ijsblokjesmachine ijsblokjes kan produceren.

Water wordt via het reservoir in de draaiende staven gebracht waarna de compressor en ventilator het water vriest. Een warmte element gaat dan kort aan zodat het ijsblokje los komt en in de ijsmand valt.

Dit is heel gemakkelijk, je koop een ijsblokjesmachine reiniger en vult het waterreservoir dan met water en deze reiniger. Zet de ijsblokjesmachine aan tot al het water in ijsblokjes is gemaakt. Gooi daarna de ijsblokjes weg aangezien hier het reinigingsmiddel in zit. Hierna vul je het waterreservoir opnieuw maar zonder reinigingsmiddel. Gooi de ijsblokjes opnieuw weg. Je ijsblokjes machine is nu volledig gereinigd!