Chocolade ijs maken met ijsmachine
Hoe moet je Chocolade ijs maken met een ijsmachine
We hebben vanille ijs al besproken maar nu is het de tijd voor zijn populaire tegenhanger namelijk Chocolade IJs. Chocolade ijs maken met een ijsmachine is een eenvoudig en heerlijk recept dat je zeker niet mag missen. Geniet van cacao aroma’s van dit heerlijke ijsje. Chocolade ijs is vol van smaak en heerlijk romig.
Lees hieronder het volledige recept Chocolade IJs maken met een ijsmachine.
Ingrediënten
- 375 ml volle melk
- 100 gram suiker
- 130 ml slagroom
- 3 eidooiers
- 150 gram pure chocolade (gehakt)
- 2 el cacaopoeder
- 4 el vloeibare honing
Bereiding
- Doe de slagroom met de melk en de helft van de suiker in een pan en breng aan de kook.
- Klop in de eidooiers met de cacao poeder en de overige suiker.
- Giet een deel van de kokende melk bij deze eidooier mix en roer tot het vlak is.
- Schenk daarna alles terug bij de pan blijf roeren en breng net niet aan de kook. (Het mengsel mag niet koken)
- Zeef het hete mengsel in een pot samen met de fijn gehakt chocolade.
- Mix alles met een staafmixer tot een gladde massa.
- Laat het ijsmengsel 4 uur afkoelen in de koelkast.
- Giet het ijsmengsel in een zelf vriezende ijsmachine en laat 20 – 40 minuten draaien afhankelijk van het model.
- Als je geen zelf vriezende ijsmachine hebt moet je het koelelement 24 uur vooraf invriezen.
- Serveer je heerlijk ambachtelijk chocolade ijs.
Hieronder nog een filmpje in het Engels hoe je chocolade ijs maakt met een ijsmachine:
Geen reacties gevonden