Skip to main content

IJskoffie maken

hoe maak je ijskoffie

Hoe maak je ijskoffie?

Een ijskoffie is de ultieme verfrissende koffietraktatie voor warme zomerdagen. Je hebt ze vast al gespot op foodtruckfestivals of zomerse evenementen: een groot glas vol ijskoude koffie, romige melk, een flinke toef slagroom en soms zelfs een bolletje ijs. De perfecte mix van cafeïne en verwennerij!

Afgelopen zomer genoot ik er zelf van op een festival – geserveerd in een groot bierglas, vol slagroom, en dat was puur genieten. En goed nieuws: je hoeft er niet meer de deur voor uit. Je kunt nu gewoon thuis je eigen ijskoffie maken. Het is snel, makkelijk en zó lekker.

Als je nog een alternatief op ijskoffie wilt kan je ook aan de slag met een ijsmachine om zelf koffie ijs te maken.

Zelf ijskoffie maken ingrediënten:

  • 120 ml sterke, koude koffie (liefst espresso of filterkoffie)
  • 120 ml melk (koemelk of plantaardig)
  • 1 bol vanille-ijs
  • 2 à 3 ijsblokjes
  • Suiker naar smaak
  • Slagroom (voor de topping)
  • 1 rijpe banaan (optioneel, voor een extra romige twist)

Bereiding (5 minuten)

  1. Doe de koffie, melk, suiker, ijsblokjes, vanille-ijs en eventueel de banaan in een blender of hoge maatbeker
  2. Mix alles goed door tot het een romige, ijskoude drank is
  3. Giet de ijskoffie in een groot glas
  4. Werk af met een royale toef slagroom
  5. Serveer direct – eventueel met een rietje of lepel

Wil je een tropisch tintje? Vervang de banaan door een beetje kokosmelk of voeg een snufje kaneel toe voor een kruidige twist.

TIP: Serveer met 1 el amaretto.
Krups Perfect Mix 9000
Domo DO9201I


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *