Skip to main content

Mini vriezer Test 2024

 

De beste mini vriezer vind je hier

Hieronder hebben we de beste mini vriezer geselecteerd voor iedere prijsklasse, met deze kun je al zeker niet misslaan.

beste mini vriezer kopen

 

De beste mini vriezer voor ieders budget

 

mini vriezers kopen

Klarstein HEA9 Garfield Eco B

High End

 

kleine diepvries

Bomann GB 7236

Mid Range

 

barmodel vriezer

Severin GB 8882

Budget

 

 

wanneer een mini vriezer

Meestal is de keuze aan mini-diepvriezers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor mini diepvriezers

✅ Betrouwbare partners

De beste barmodel vriezer vind je hier

Ben je op zoek naar een mini diepvries die niet al te veel ruimte inneemt om je voedsel langer te bewaren? Zoek dan niet verder, op deze pagina bespreken we alles over mini diepvriezers. Een mini vriezer of ijskast is de perfecte oplossing voor mensen die een diepvries willen maar enkel een kleine leefruimte ter beschikking hebben. Denk hierbij aan een kleine studio, een studentenkamer maar ook een camping behoort tot de plaatsen waar de meeste mini vriezers zich bevinden. Meestal is een gewone diepvries veel te groot om te plaatsen in één van deze situaties, en juist daarom kiezen mensen ervoor om een kleine vriezer te installeren. Een extra voordeel is dat ze energiezuiniger zijn vergeleken met tafel diepvriezers, ideaal dus om extra kosten uit te besparen. Ook maken ze minder lawaai dan een grote koelkast of diepvriezer. Tot slot wegen ze niet veel dus je kan ze makkelijk meenemen op vakantie.

Op deze pagina bespreken we wat een mini diepvriezer is, de voordelen van een mini vriezer, maar ook de nadelen en hoe het werkt. Verder bespreken we in onze kleine vriezer koopgids alle eigenschappen waarop je moet letten bij de aanschaf van een mini vriezer. Zo kunnen we je alvast zeggen als je op zoek bent naar een no-frost mini vriezer dat deze zo goed als niet beschikbaar zijn. Als je echt een no frost vriezer wilt kan je altijd een tafelvriezer kopen.

IJsmachinetest.nl heeft de beste mini vriezers voor jou in een TOP 10 gezet zodat jij makkelijk de juiste aankoop kan doen. Bespaar je het zoeken naar informatie, wij hebben alle modellen overlopen en gekeken naar de gebruikersbeoordelingen. Ook hebben wel de specificaties en eigenschappen overlopen val alle modellen, samen met de prijs en populariteit hebben we zo de beste mini vriezers kunnen aanbevelen in onze TOP 10. Als je een bijdrage wilt leveren aan deze website kan je bij elke reviewpagina zelf je eigen review schrijven. Jouw mening helpt ons om de beste producten te kunnen aanbevelen.

TIP: Als je een no-frost mini vriezer wilt kopen zal je jammer genoeg een tafelvriezer moeten aanschaffen want de no frost mini vriezers zijn zeer moeilijk te verkrijgen of gewoonweg niet verkrijgbaar op de huidige markt.

Mini Vriezer TOP 10

Model Review
1 Exquisit GB05-4.1A+ Exquisit GB05-4.1A+

91.67%

“Deze mini vriezer is compact, maakt amper lawaai en vriest goed!”

ReviewPrijs
2 Domo DO908DV Domo DO908DV

93.33%

“Praktisch, makkelijk te plaatsen door klein formaat maar toch ruime inhoud.”

ReviewPrijs
3 Klarstein HEA9 Garfield Eco B Klarstein HEA9 Garfield Eco B

93.67%

“Top mini vriezer, klein, perfect voor 1 persoonshuishouden.”

ReviewPrijs
4 Bomann GB 7236 Bomann GB 7236

94.17%

“Werkt prima voor zo’n kleine diepvries. Een groot voordeel is dat het erg stil is.”

ReviewPrijs
5 Severin GB 8882 mini vriezer Severin GB 8882

88.33%

“Compact en degelijk. Koelt/bevriest zeer goed. Mooie kwaliteit voor deze prijs!”

ReviewPrijs
6 Zanussi ZFX31401WA Zanussi ZFX31401WA

94.33%

“De inhoud is ruimer en het gewicht is zwaarder dan je verwacht. Het is zeker een degelijk apparaat.”

ReviewPrijs
7 Salora FRB3200WH Salora FRB3200WH

93.33%

“Handige diepvries voor een eenpersoonshuishouden.”

ReviewPrijs
8 Everglades EVFR529 Everglades EVFR529

95.17%

“Compacte vriezer met veel ruimte binnenin. Maakt vrijwel geen lastig geluid.”

ReviewPrijs
9 Primo PR105DV Primo PR105DV

92.83%

“Deze diepvriezer werkt goed en is ook compact, maar er kan nog veel in.”

ReviewPrijs
10 AEG ATB49E1AW AEG ATB49E1AW

88.67%

“Prima diepvries, super handig in gebruik, snelvries functie is top voor verse vleeswaren, en groenten.”

ReviewPrijs

 

Het nut van een mini diepvries

 

Waarom een mini vriezer kopen?

Zoals we je al kon lezen op het begin van deze pagina, is een mini vriezer de beste keuze als je maar een beperkte ruimte ter beschikking hebt, denk hierbij aan een kleine studio, studentenkamer of camping. Als je energie wilt uitsparen kan een mini ijskast ook de beste keuze zijn. Toch is het verstandig om na te denken of een koelkast met diepvries vakje een betere keuze is in dit geval.

Echter is de vriesruimte in een kleine koelkast minimaal en meestal onvoldoende voor het bewaren van voedingsmiddelen. Dankzij het compacte design is een mini vriezer makkelijk mee te nemen op vakantie. Met een gemiddeld gewicht tussen de 15 en 22 kilo is het een pak lichter als een tafelvriezer (+/-30kg of meer). Hieronder alle voordelen van een kleine vriezer.

Voordelen van een mini vriezer

✅ Neem weinig plaats in beslag

✅ Compact en voldoende capaciteit

✅ Degelijke kleine vriezers vanaf 130 €

✅ Zeer praktisch voor op de camping

✅ Ideaal voor op een studentenkamer

✅ Geschikt om mee te nemen op vakantie

✅ Verbruiken minder dan een tafelmodel vriezer

✅ Afmetingen tot max 80 cm hoog

✅ Ruimtebesparend

✅ Makkelijk mee te nemen

✅ Weegt niet zwaar

Nadelen van een mini vriezer

Het grootste nadeel van een mini vriezer is dat deze maar een beperkte capaciteit heeft en dat je natuurlijk een stroomvoorziening in de buurt moet hebben. Verder is het zo dat ze altijd wel een beetje lawaai maken, gelukkig blijft dit beperkt rond de 42 dB.

 

mini vriezers

Hoe werkt een mini vriezer?

Een mini vriezer of mini diepvries- is een compacte en kleine diepvriezer die gemaakt is om levensmiddelen op een temperatuur onder nul graden Celsius te bewaren om zo de voedingsmiddelen langer te kunnen bewaren.

Een mini vriezer neemt doorlopend warmte op van de binnenkant van de vriesruimte en geeft deze af aan de buitenkant. Het bestaat uit verdamper spiralende aan de binnenkant zitten en condensorspiralen die aan de achterkant van de kleine vriezer zitten. Ook heeft de mini vriezer een compressor en koelvloeistof die er doorheen stroomt, op deze manier wordt de koelvloeistof verplaatst door de het systeem, waardoor warme vloeistof verdampt via de condensor spiralen aan de achterkant van de minivriezer.

Hierna wordt de damp weer vloeistof door condensatie en komt daarna terug aan de binnenkant van de koelkast. Door deze condensatie neemt het de warmte op van de binnenkant en geeft het de warmte af aan de buitenkant. Deze continue cyclus zorgt ervoor dat de temperatuur onder de 0 graden blijft.

Bron: homecookworld.com/mini-fridges

TIP: Zorg dat er ongeveer 15 cm ruimte is tussen je mini vriezer en de muur, omdat anders de luchtstroom belemmerd wordt, dit kan de efficiëntie van je diepvriezer verminderen. Zorg er ook altijd voor dat je koelkast volledig waterpas staat.

 

Kleine Vriezer Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een Mini vriezer is het van belang de rekening te houden met de volgende specificaties. Elke mini vriezer is anders en juist daarom hebben we deze koopgids samengesteld. Hier alle aankoopcriteria waar je op moet letten bij de aankoop van een mini vriezer.

  • Inhoud
  • Hoogte en afmetingen
  • Energielabel
  • Gewicht
  • Opening deur
  • Geluidsniveau
  • No-frost

Inhoud

Opzoek naar een kleine diepvries is één ding maar deze moet natuurlijk ook een aanvaardbare inhoud hebben zodat je er toch al aardig wat in kunt bewaren. De minidiepvriezen die we bespreken in onze top 10 hebben een inhoud van min. 10 Liter. Voldoende voor 1 persoon bv, als je op kot zit of in een kleine studio woont en de kleine opbergruimte van je frigo combi niet voldoende is om voedsel in te bewaren.

Hoogte en afmetingen

De meeste mini diepvriezers hebben een hoogte van ongeveer 51 cm. en de breedte verschilt van 43 tot 60 cm afhankelijk van het model. Zorg ook altijd dat je ruimte tussen de muur en minivriezer laat aan de achterkant, zodat het de vriezer voldoende luchtcirculatie heeft.

 

Energielabel

Voor het nieuwe energie label waren de meeste minivriezers A – A+++, nu echter zijn de meeste vriezers niet meer zo energiezuinig volgens het nieuwe energielabel. De meeste mini vriezers hebben het energielabel F of G. Duurdere modellen vallen onder het E label wat ook al een pak beter is natuurlijk. Hou er ook rekening mee dat een mini vriezer sowieso minder verbruikt dan een tafelvriezer of grote diepvries.

Gewicht

Het gewicht van een minivriezer ligt tussen de 15 en 22 kilo. Dat is al een pak lichter dan tafelvriezers waarvan het gewicht begint bij 30kg.

 

kleinste vriezer

Opening deur

Hou ook rekening zeker rekening aan welke kant je de deur kan openen.

Geluidsniveau

Een mini vriezer heeft een geluidsniveau van gemiddeld 40 dB.

No-frost

Helaas hebben de minivriezers die wij bespreken in onze TOP 10 geen No-Frost functie. Minifrigo’s met No-Frost zijn zeer moeilijk te verkrijgen of niet meer in de handel. Als je toch een model tegenkomt mag je ons dat altijd gerust laten weten.

TIP: Gelukkig maakt een mini vriezer minder geluid dan een tafelmodel vriezer, ze produceren ongeveer 35-42 dB geluid.

 

Mini vriezer ontdooien en schoonmaken

 

Hoe maak je een mini vriezer proper?

Een mini vriezer maak je net hetzelfde proper als een gewone diepvriezer, je laat de vriezer eerst 24uur ontdooien zodat je makkelijk alles kunt schoonvegen zodra het ijs ontdooid is, zorg er ook voor dat je een handdoek onder de ijskast legt omdat er water kan lekken aangezien het ijs ontdooid is in de diepvries. Veeg als goed na met Dreft en warm water en droog goed af. Zorg er ook voor dat je de minidiepvries nooit verplaatst tijdens de ontdooi fase, je moet de vriezer altijd min 24u laten staan vooraleer je hem kunt verplaatsen dit heeft te maken met de werking van de compressor.

TIP: Net zoals een gewone frigo en diepvries mag je een minidiepvriezer nooit verplaatsen net nadat je hem uitzet. Wacht altijd 24u minimum, zo voorkom je schade aan de compressor. Verplaats een mini diepvriezer altijd rechtop, anders kan er olie uit de compressor in de verdamper terecht komen en kan er schade ontstaan.

Meest gestelde vragen over mini vriezers [FAQ]

De kleinste mini vriezer in hoogte die we bespreken is de Bomann GB 7236 met een hoogte van 47 cm, jammer genoeg is deze wel breder als andere modellen. De Zanussi ZFX31401WA is ook een degelijk model met een hoogte van 51 cm en breedte van 43,9 cm wat deze echt klein maakt met zijn inhoud van 30 L. Het geluidsniveau zit meestal rond de 40 dB.

De mini diepvriezers met een laag geluidsniveau produceren rond de 35 dB, een goed voorbeeld hiervan is de …, dit model produceert minder geluid als andere populaire barmodel vriezers.

Een mini vriezer verbruikt gemiddeld rond de 50 € stroom per jaar. Ongeveer 2,5 tot 4 € per maand.

Je minivriezer kan lekker als deze niet volledig waterpas staat, pas dit aan en wacht een paar dagen om te zien of het lekken gestopt is. Verder kan een verstopte afvoer ook een van de oorzaken zijn.

Ja een mini vriezer is even veilig als een standaard tafelmodel vriezer of groter. Zorg natuurlijk dat je genoeg ruimte hebt aan de achterkant zodat er genoeg luchtcirculatie is en het apparaat voldoende warmte kwijt kan.

De meeste mini vriezers zijn niet geschikt om buiten te plaatsten, hiervoor heb je een speciale vriezer nodig die gemaakt is om te gebruiken in koudere omgevingen. Ook plaats je een mini vriezer niet buiten omdat het kan regenen maar ook ongedierte kan achterin de mini diepvriezer gaan nestelen waarna het apparaat defect kan gaan.