Passievrucht ijs maken met ijsmachine
Overzicht
Hoe maak je Passievrucht ijs met een ijsmachine?
Droom jij van een heerlijk fris en fruitig ijs voor de zomer? Dan is passievrucht ijs maken met een ijsmachine de perfecte keuze! Dit verfrissende ijs is ideaal voor warme zomerdagen en heeft die exotische smaak van passievrucht en mango die je gegarandeerd doet watertanden. En het beste van alles: het is makkelijk te maken! Lees verder voor het volledige recept en stap-voor-stap uitleg.
Passievrucht ijs ingrediënten
- 150 ml water
- 100 gr suiker
- 1 grote mango
- 4 passievruchten
Bereiding: 40 minuten
- Doe het water en de suiker in een pan en breng aan de kook.
- Laat de suikerstroop afkoelen.
- Schil en snijd de mango in stukjes.
- Snij de passievruchten in 2 en lepel het vruchtvlees eruit.
- Zeef het vruchtvlees zodat er geen pitjes overblijven.
- Mix het passievruchtvlees en de mango stukjes in een blender of met de mixer.
- Giet de suikerstroop erbij en mix tot een loperig papje.
- Laat een paar uur afkoelen in de koelkast.
- Giet het sorbet Passievrucht ijs mengsel in een zelf vriezende ijsmachine en laat het draaien volgends de handleiding. Meestal 20 – 40 minuten.
- Als je een ijsmachine met koolelement hebt moet je het sorbet passievrucht ijsmengsel 24 uur in een diepvries voor vriezen.
- Serveer jou heerlijke Passievrucht ijs!
TIP: Je kan de helft van de suiker vervangen met druivensuiker voor een beter resultaat.
Voor meer ijsmachine suggesties check onze pagina: ijsmachine koopgids.
Geen reacties gevonden