Speculaasijs maken met ijsmachine
Hoe maak je speculaas ijs met een ijsmachine?
Op zoek naar een frisse manier om te genieten van speculaas? Zoek dan niet verder op deze pagina Speculaas ijs met ijsmachine. Speculaas is heel populair in Nederland iedereen kent het wel. Lotus speculaas is de meest verkochte speculaas. Rond de periode van Sinterklaas verkoopt Speculaas ook heel goed. Leuk om te weten allemaal maar op deze pagina gaan we jou heerlijk koekje vermengen in ijs. Hieronder het volledige recept speculaasijs maken met ijsmachine. Hieronder een filmpje speculaas ijs met een ijsmachine in het Engels:
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 250 ml slagroom
- 80 gr basterdsuiker
- 1 tl speculaas kruiden
- 1 tl vanille extract
- 3 eidooiers
- 100 gram speculaas koekjes (in kleine stukjes)
Bereiding
- Giet alles in een pan buiten de eidooiers. Breng al roerend aan de kook aan haal van het vuur.
- Klop de eidooiers op en voeg er de warme melk bij al roerend bij.
- Schenk alles terug in een pan en blijf roeren tot de temperatuur 80 °C is of als het mengsel dik wordt.
- Zeef het ijsmengsel in een kom.
- Zet de kom in koud water. (pompbak)
- Blijf roeren tot het ijsmengsel is afgekoeld.
- Zet een dag in de koelkast.
- Als je geen zelf vriezende ijsmachine hebt met het ijsmengsel 24 uur in een diepvries in het meegeleverd koelelement.
- Giet het ijsmengsel in de zelf vriezende ijsmachine en laat deze draaien volgend de instructies, dit is meestal 20 – 40 minuten.
- Voeg de speculaas toe 5 minuten voordat de ijs klaar is in de ijsmachine.
- Tijd om te genieten van je Speculaas ijs!
Check dit filmpje over speculaas ijs met een ijsmachine:
Geen reacties gevonden